Ce este stretching-ul?


Sunt multi dansatori si sportivi in general care inca nu stiu ce inseamna sau ce este stretching-ul. Sunt destul de putine locuri in tara noastra unde lumea invata despre asta, si intelege cat de folositoare pot fi orele de stretching. Cateva ore pe saptamana va poate ajuta sa evoluati in tot ceea ce faceti, indiferent daca dans sau alt sport, indiferent de ce stil de dans practicati. Noi ne-am gandit sa descriem putin aceste ore de stretching, ca sa inteleaga toti cat de mult pot ajuta un dansator niste exercitii simple.

Read More

De ce ar trebui inscrisi copiii la un curs de dans?


In ziua de astazi, multi copii prefera jocurile pe calculator, telefoanele mobile sau televizorul, orice alt lucru care le acapareaza toata atentia in afara de dans.


Practicarea dansului si participarea la cursuri de dans pentru copii, au o multime de beneficii asupra celor mici si nu numai. In primul rand dansul de la o varsta frageda este si distractiv, deoarece copii pot invata o multitudine de lucruri interesante. O coregrafa foarte bine pregatita si cu o experienta vasta in domeniul dansului, poate face dintr-o lectie de dans pentru copii o activitate placuta, indiferent de grupa de varsta din care face parte copilul. Cu toate acestea, nu doar distractia ar trebui sa-i motiveze pe copii sa participe la un curs de dans. Dansul ofera o multime de lucruri bune asupra unui copil, in momentul in care parintii decid inscrierea lui. ( un articol pe aceasta tema pe mamicamea.ro )


Read More

Importanta incaltarilor in care dansezi


Multi inca nu si-au dat seama, dar importanta incaltarilor in care dansezi este una foarte mare. Sa incepem cu inceputul: in primul rand, sunt multi dansatori si multe trupe de dans care nu isi permit sa-si achizitioneze din propriul buget incaltari de dans de o calitate superioara, cumparandu-si astfel ceva mai ieftin. In al doilea rand, sunt foarte putine persoane care se gandesc sa faca economii: nu isi cumpara pe moment, punand bani de o parte pentru ceva mai scump, dar mai bun.

Read More

Alimentatia corecta a unui dansator


Cei care au participat macar la un curs de dans, stiu bine ca dansul presupune si efort, iar alimentatia corecta a unui dansator este foarte importanta. Sunt foarte putini dansatori care tin cont de alimentatia corecta, desi rezultatele pe care le putem obtine sunt incredibile. De cate ori nu v-ati trezit dimineata si v-ati simtit fara energie? De cate ori ati venit de la munca / scoala si simteati ca nu mai aveti chef de nimic? Daca sunteti putin atenti la alimentatia corespunzatoare, cu siguranta aceste lucruri vor disparea. In timp ce depunem efort, consumam multa energie, pe care ulterior daca nu o recompletam, ne simtim obositi.


Read More

Evolutia dansului


 

 

   De la inceputuri muzica si povestile au adus oamenii impreuna. Dansul si-a propus acelasi lucru. Este un mod de exprimare , o amprenta a sentimentelor.

Dansul este mama tuturor artelor. 

 

Read More

SFATURI DANS

    Daca respecti urmatoarele sfaturi iti vei imbunatatii stilul de dans. Nu conteaza ce nivel de experienta ai, aceste sfaturi te vor ajuta sa devii un dansator mai bun.

 

1. Cauta un instructor / ia lectii de dans

 

Este mult mai bine sa inveti sa dansezi de la o persoana cu experienta decat sa imiti miscari de pe youtube. In timp ce de pe net doar inveti miscarile, instructorul te corecteaza si iti spune ce nu faci bine.

 

2. Uita-te la alti dansatori

 

Uita-te la diferite battle-uri pe net, filme despre dans, coregrafii etc… Du-te la diferite evenimente legate de dans si fii atent la ceilalti dansatori. Incearca sa te inspiri din miscarile lor.

ATENTIE : NU FURA NICIODATA MISCARI. ACEST LUCRU NU ESTE LUAT CU OCHI BUNI

3. Postura corecta

 

Nici nu iti dai seama cum o postura corecta poate schimba aspectul unui intreg dans. Umerii drepti, spatele drept, capul sus. Niciodata nu dansa cu ochii in pamant.

Read More