SFATURI DANS

    Daca respecti urmatoarele sfaturi iti vei imbunatatii stilul de dans. Nu conteaza ce nivel de experienta ai, aceste sfaturi te vor ajuta sa devii un dansator mai bun.

 

1. Cauta un instructor / ia lectii de dans

 

Este mult mai bine sa inveti sa dansezi de la o persoana cu experienta decat sa imiti miscari de pe youtube. In timp ce de pe net doar inveti miscarile, instructorul te corecteaza si iti spune ce nu faci bine.

 

2. Uita-te la alti dansatori

 

Uita-te la diferite battle-uri pe net, filme despre dans, coregrafii etc… Du-te la diferite evenimente legate de dans si fii atent la ceilalti dansatori. Incearca sa te inspiri din miscarile lor.

ATENTIE : NU FURA NICIODATA MISCARI. ACEST LUCRU NU ESTE LUAT CU OCHI BUNI

3. Postura corecta

 

Nici nu iti dai seama cum o postura corecta poate schimba aspectul unui intreg dans. Umerii drepti, spatele drept, capul sus. Niciodata nu dansa cu ochii in pamant.

4. Incalzirea

 

Niciodata sa nu sari peste incalzirea de dinainte de antrenament sau de battle. Fa-ti un obicei zilnic de a face intinderi pentru a deveni cat mai flexibil. Poti incerca chiar unele exercitii yoga.

 

5. Imbunatateste-ti tehnica

 

Dansatorii profesionisti isi petrec intreaga lor cariera in a-si perfectiona tehnica. Invata miscari noi, dar mai intai perfectioneza-le inainte sa inveti altele. Cate o miscare pe rand.

 

6. Poarta incalcaminte adecvata

 

Fiecare stil de dans necesita un tip special de incaltaminte. Incaltamintea de dans este conceputa special pentru a proteja picioarele. Fi sigur ca porti marimea potrivita. Niciodata nu dansa cu incaltaminte care te strange sau care este cu x numere mai mare.

 

7. Atitudine

 

Fiecare stil de dans necesita o anumita atitudine si te ajuta mult mai usor sa exprimi ceea ce dansezi.

 

8. Cultura

 

Inainte de a te apuca de dansat, nu conteaza ce stil,este bine sa stii de unde,cum si in ce fel a aparut,cum a evoluat pe parcursul anilor pana in momentul de fata si elementele de baza. 

 

 


 

Sursa: