Happy Valentine's Day !

 

     Valentine's Day este Ziua Îndrăgostiţilor în tradiţia occidentală, care se sărbatoreşte pe data de 14 februarie.

 

     Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiţilor galezi.

    În Franţa o ţară tradiţional catolică, Valentine's Day este cunoscut simplu drept Sfantul Valentin si este sarbatorita ca în restul ţărilor occidentale.            

     În Danemarca şi Norvegia 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulţi oameni îşi fac timp pentru a îl petrece într-un mod romantic cu partenerul de viaţă sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

     În Suedia este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială.

     În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, aşa că pe 14 februarie plantele şi florile încep să crească. Ziua îndrăgostiţilor a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii şi pe câmpuri.      Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi. Cu siguranţă, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii.

     Ziua iubirii este tradiţional 12 martie, ziua Sf Gregor.

     În România, sărbătoarea tradiţională pentru iubiţi este Dragobete care este sărbătorit pe 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit şi în cuvântul romanesc dragoste.

România a început să sărbătorească şi Valentine's day, deşi deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradiţională. Aceasta a dus la un val de critici din partea mai multor grupuri, persoane reputate, instituţii.

   Organizaţia naţionalisă Noua Dreaptă condamnă sărbătorirea Valentine's day în România ca fiind o activitate superficială, comercialistă, un kitsch importat din Occident.

    Si ca sa incheiem cu zambetul pe buze, va invitam sa va uitati la urmatorul video doar pentru amuzament :)

     Iubiti-va cum stiti si cat de mult puteti nu doar de 14 februarie si de dragobete , ci zi de zi...

    Love make life beautiful  !